Herní model druhé ligy pro sezonu 2023/2024 zůstává stejný jako v minulém ročníku. Obě skupiny si pak jen prohodily lichý a sudý počet účastníků. Ve východní konferenci se totiž utká 12 týmů, v západní pak 15.

Východní skupina také přivítá dva nové týmy. Prvním z nich je ze Chance ligy sestupující Šumperk a jako druhý nováček se představí Technika Brno, která si postup vybojovala z krajské soutěže. Změny ve složení účastníků jsou ale i ve skupině západní. Po dlouhých letech se totiž do třetí nejvyšší soutěže vrací Kralupy nad Vltavou a po nákupu licence zůstává v lize i Hronov. Mezi účastníky ročníku 2023/2024 neuvidíme Jablonec nad Nisou a Klatovy.

Základní části v obou skupinách budou mít celkem 44 kol, do play off bude postupovat tradičně osmička nejlepších mužstev. Osmifinálové a čtvrtfinálové souboje se pak uskuteční v rámci skupin a opět se bude hrát na tři vítězné zápasy. Semifinálová a finálová klání budou stejně jako minulý rok křížem mezi skupinami a sehrají se na čtyři vítězná utkání.

Na vítěze třetí nejvyšší soutěže čeká právo účasti v Chance lize pro nacházející ročník. Poslední týmy z obou konferencí se opět utkají v bojích o záchranu.

Složení skupin 2. ligy pro sezonu 2023/2024

Západní konference:
HC Letci Letňany, Piráti Chomutov, HC Baník Příbram, HC Stadion Vrchlabí, HC Tábor, Hokej Ústí nad Labem, HC Děčín, MOSTEČTÍ LVI, HC Kobra Praha, HC Benátky nad Jizerou, IHC Králové Písek, HC Stadion Cheb, HC Řisuty, HC Wikov Hronov, HK Kralupy nad Vltavou.

Východní konference:
Draci Šumperk, Hokej Vyškov, AZ Havířov, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC ISMM Kopřivnice, BK Havlíčkův Brod, SHKM Baník Hodonín, HK Nový Jičín, HK Opava, SKLH Žďár nad Sázavou, HHK Velké Meziříčí, Technika Hockey Brno.

Novinky

Partneři