Prosincová stáž pro trenéry Akademií Českého hokeje a vybrané trenéry žáků.

Jako trenér mladeže a sportovních tříd HC Příbram jsem absolvoval stáž ve Švýcarském Davosu.

Důvodem mé návštěvy byl projekt Česhého ledního hokeje jenž má inovovat celý sportovně výchovný proces v klubech na základě zkušeností, nových poznatků v oblasti tréninku, výchovy a informací z vyspělých hokejových zemí. 

Cílem projektu je výchova špičkového mládežnického hráče schopného konkurovat nejlepším hráčům ve světovém měřítku ve spojení s absolvováním středního vzdělání systémem akademie.

Navštívil jsem několik přednášek, ktere vedl šéftrenér hráčského rozvoje HC DAVOS René Müller. Hlavními tématy přednášek bylo fungování týmu, spolupráce klub-škola a náplň tréninkových jednotek. 

Společně jsme řešili zaměření na bruslení, scoring a hru obránců. V diskuzích jsme se víceméně shodli na systému a náplni tréninků jak u nás, tak v HC Davos.

Davos v srpnu otevřel off-ice galerii, která je naprostá pecka. Je zde zvláštní sekce pro brankáře, agility, speedtrack. V druhé části skatemill, střelnice a stickhandling court. Měl jsem možnost sledovat tréninky všech kategorií, utkání U13 a A-týmu v rámci nejvyšší NLA. 

Davos má ideální systém v rámci kantonální spolupráce na třech výkonnostních úrovních HC Davos - EHC Chur - HC Prättigau, což pomáhá v rozvoji všech hráčů mládežnických kategorií od U9 až po U20. Což je asi myšlenka, která by se dala realizovat i v našem hokeji.

Trenér - Jan Chudý 

Novinky

Partneři