HC Baník Příbram s.r.o. - návrat k tradičnímu jménu a lepší hospodaření

Získání licence na 2.ligu na jaře roku 2019 přineslo příbramskému hokeji nejen mnoho radostí, ale i řadu starostí vč. otázky zajištění dostatečných finančních prostředků na zajištění neustále se rozvíjející mládeže, profesionální trenérské struktury, rozšiřování hokejového zázemí a vybavení, a hlavně na zajištění chodu úplně nového A-týmu. Navíc, zejména v článcích o příbramském A-týmu, začala hokejová veřejnost velmi často používat název Baník Příbram.

To vše vedlo vedení Hokejové klubu HC Příbram z.s. k zamyšlení a v průběhu roku 2021 též k založení nové samostatné entity HC Baník Příbram s.r.o., která se vrací k staronovému, a přitom tradičnímu, názvu příbramského hokejového klubu a která bude od 1.9.2021 nově řešit sponzorská plnění pro celý klub a bude zastřešovat aktivity příbramského A-týmu. Jedním z jejich akcionářů je, vedle Hokejového klubu HC Příbram z.s., i nový partner klubu Mountfield Hradec Králové, se kterým HC Příbram, z. s. navázal dlouhodobou spolupráci a to nejen na úrovni A-týmu, ale zejména v oblasti mládeže. Tato spolupráce mezi třemi kluby (Mounfield Hradec Králové, SK Kolín a HC Příbram) řeší propojení prvních třech nejvyšších hokejových soutěží.

Vedení HC Příbram si od tohoto kroku slibuje výrazně daňově efektivnější hospodaření celého klubu (tj. jak stávajícího z.s., tak nově založené s.r.o.) zejména v oblasti sponzorských peněz, které ze své právní podstaty stávající zapsaný spolek nemohl dosáhnout. To by mělo pomoci udržet finanční stabilitu klubu na dobré úrovni i v současné, snad již post-covidové době, která je na shánění a udržení nejen sponzorských peněz velmi náročná. Nutno podotknout, že Hokejový klub HC Příbram z.s. bude nadále normálně fungovat a bude zastřešovat především dětské a mládežnické týmy od náboru po juniory.

V souvislosti s touto změnou dochází i k vytvoření nového loga pro A-tým a HC Baník Příbram s.r.o.. Správní rada HC Příbram se rozhodla zaangažovat do této volby i příbramské fanoušky, kteří mohou na Facebooku HC Příbram od teď po dobu jednoho týdne do 10.9. 2021 hlasovat mezi dvěma finálními variantami budoucího loga.

Jménem Správní rady HC Příbram,

Ing. Petr Vinš

Prezident

Hokejový klub HC Příbram, z.s.

Novinky

Partneři