Příbramští vzdají hold ikoně Jaroslavovi Minaříkovi

Projekt Legenda pomáhá spojil české kluby poprvé už v sezoně 2016-2017, kdy celky nastupovaly s Ivanem Hlinkou na hrudi. Letos jde projekt ještě o krok dál a jednotlivé kluby budou připomínat své vlastní velké legendy. HC Příbram vzdá hold Jaroslavovi Minaříkovi.

HC Příbram se poprvé připojí do projektu Legenda pomáhá, která vzdává hold či dává připomenout ikonickým hráčům jednotlivých celků. 

Naši druholigoví hokejisté HC Příbram nastoupí k ligovému utkání ve speciálních dresech, které budou následně draženy ku prospěchu Nadačního fondu Ivana Hlinky. 

Termín utkání je ve středu 29.1.2020 kdy odehrajeme zápas v dresech s podobiznou Jaroslava Minaříka. Naším soupeřem bude HC Kobra Praha.


Více o Jaroslavovi Minaříkovi

Jaroslav Minařík se narodil 6.9.1955. Příbramský rodák, který odehrál 17. sezón střídavě za dorost a muže, pak odešel na 2 roky hrát hokej do Rakouska. Vrátil se a v 2.lize příbramského hokeje se snažil spolu s ostatními zachránit 2.ligu kde odehrál 1 sezónu. Podílel se na trénování dorostu a juniorky, nějaký čas byl hlavním trenérem „A“ poté působil jako asistent trenéra. Současně hrál Krajský přebor za Spartak Příbram. Sportu se věnuje aktivně dodnes. Rád jezdí na kole, lyžuje a chodí na bruslení pro seniory.

O projektu Legenda pomáhá

Projekt má dva primární cíle. Zaprvé vzpomenout na naše legendární hokejisty, vzdát jim hold a vyzdvihnout jejich výjimečnost. Zadruhé některým z nich nabídnout pomocnou ruku prostřednictvím Nadačního fondu Ivana Hlinky, na který poputuje výtěžek z dražby hraných dresů.

Spojitost mezi projektem Legenda pomáhá a fondem je detailně probrán s jeho předsedkyní Liběnou Hlinkovou http://legendapomaha.cz/o-projektu/ a také s ředitelkou společnosti BPA Janou Obermajerovou 

Projekt má také své vlastní webové stránky www.legendapomaha.cz 



Novinky

Partneři