2. kolo , 24. září 2022, HC Wikov Hronov - HC Příbram

HC Wikov Hronov

0:9

0:4, 0:1, 0:4 - 0:9

HC Příbram

Sestavy

Andrsík (21. min. Pluháček) - Pavelka (A), Heligr, Mikulec, Najman, Exner (C), Amirov - Jajlov, Hašlar, Štrombach, Bondar, Hovsepjan (A), Bořuta, Teuber, Kindyšev, veselý, Achmeťjanov, Sobčenko, Klíma

Šorf (Jiroušek) - Saňa (A), Havlín, Zedek, Jelínek, Zdeněk - Gengel (A), Šinágl, Hasman, Pinkas, Furch, Eret, Josefus (C), Brzák, Káník, Matějka

Úvod utkání se nesl v jasné převaze Baníku, Ve druhé minutě po vyloučení Najmana využil početní výhodu Zdeněk, který perfektní střelou téměř od modré poslal hosty do vedení. Další branka přišla záhy, kdy se opět od modré prosadil Zdeněk a Příbram se po třech minutách ujala dvoubrankového vedení. Útočné chutě hostů pokračovaly ve 14. minutě dorážkou Gengela - 0:3 a následně pouhé dvě sekundy před sirénou uzavřel skóre první třetiny Šinágl - 0:4.

Domácí se rozhodli pro střídání gólmanů a do brány se tak postavil Pluháček, ale ani jemu se nepovedlo zadržet kanonádu Baníku. Po sérii vyloučení na obou stranách ve 32. minutě střílel Hasman, jeho střelu Pluháček pouze vyrazil a nedůrazná obrana nechala prostor pro dorážku Gengela- 0:5. V závěru třetiny se domácím naskytla šance pro snížení díky dvouminutové přesilovce pět na tři, ale ani tato výhody nepřinesla Hronovu potřebný gól.

Ve třetí třetině se opět rozjel nezastavitelný útok Příbrami. Ve 48. minutě se prosadil Káník - 0:6 a přesně za minutu zaznamenal v zápasu hattrick Gengel - 0:7. Po vyloučení Kindyševa přišel další gól hostů, tentokrát střelou Havlína - 0:8 a po rezignaci Hronova se perfektně prosadil Matějka - 0:9. Závěr utkání se domácí z posledních sil snažili zabránit desátému gólu a poslední minuty strávili snahou o vstřelení branky, která by alespoň trochu upravila skóre utkání, nicméně na vynikajícího Šorfa neměli střely Hronova žádnou šanci.

Novinky

Partneři