TISKOVÁ INFORMACE

 

TAKÉ ČESKÝ HOKEJ SI PŘIPOMENE 100 LET REPUBLIKY

 

K Národním oslavám 100 let Republiky, které pořádají pod záštitou agentury CzechTourism státní, regionální, místní a nevládní instituce, se v závěru října připojí také Český hokej. Na zimních stadiónech vyvrcholí oslavy v příštím týdnu, zejména pak ve dnech 24. – 28. října 2018, kdy se hraje 13. a 14. kolo Tipsport extraligy a 18. a 19. kolo Chance ligy.

„Řada hokejových událostí – jako například titul mistrů světa ze Štvanice, slavná vítězství nad sbornou nebo olympijský triumf v Naganu – se stala neodmyslitelnou součástí naší národní historie,“ uvedl v této souvislosti prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Potěšilo nás proto, že se k oslavám výročí připojilo všech devětadvacet klubů, které v obou nejvyšších soutěžích nastupují.“

Kluby a fanoušci si na zimních stadiónech připomenou chvíle, v nichž hokej dokázal semknout národ a posilovat jeho hrdost.

„Hokej má kouzlo spojit v okamžiku velkých zápasů celý národ a posilovat národní cítění,“ prohlásil olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa, bývalý reprezentační kapitán, asistent trenéra reprezentace Robert Reichel. „Vždy jsem byl hrdý na to, že mohu reprezentovat a bojovat za všechny, kteří nám drží palce. Vidět fanoušky s českou vlajkou nic nenahradí. Neměnil bych!“

V průběhu příštího týdne, kdy výročí vyvrcholí, budou sociální sítě klubů, Tipsport extraligy, Chance ligy, národního týmu a Českého hokeje upraveny v národních barvách, na stadiónech budou vyvěšeny státní vlajky, před zápasy zazní hymna, století státu připomenou bulletiny a tam, kde to technické podmínky umožňují, i videokostky. Řadu dalších aktivit připravují v souvislosti s jubileem přímo kluby – při některých zápasech si trenéři připnou trikolóru a na začátku bude vhozeno slavnostní buly, jinde nastoupí mužstva v retrodresech, chybět nebudou ani chorea nebo videomapping.

Necelé dva týdny po oslavách stého výročí republiky si Český hokej připomene v rámci mezistátního utkání se Švédskem také 110 let od vzniku organizovaného hokeje na našem území.

Praha, dne 17. 10. 2018

 

PhDr. Zdeněk Zikmund

tiskový mluvčí

Novinky

Partneři